Magyar Diáksport Napja

Ma van a Magyar Diáksport Napja. Hagyományainkhoz híven iskolánk idén is csatlakozott az eseményhez. A felső tagozatosok egy sportos délutánt tartottak. Először egy sorversenyen vettek részt a gyerekek. A feladatokat Tóth Zoltán tanár úr állította össze. A sorverseny után az osztályok röplabdatudásukat mérték össze, a vállalkozó kedvűek egy rövid kerékpártúrát tettek.Asósaink tanítóik vezényletével 2022 méteres gyalogtúrára indultak. Az úticél eléréséig fejtörők és mozgásos feladatok egész sorát kellett megoldaniuk, majd fáradságuk jutalmaként szabadtéri játékokkal zárhatták az ősz egyik utolsó napsütéses napját a Diófa utcai játszótéren és sportpályán.

Diáknap

Ma Diáknapot tartottunk iskolánkban. Csanádpalota csatlakozott a megyei Identitásnaphoz, melynek keretében színes programokat láthattak városunk lakói így a Diáknap keretében csatlakozó diákok is. Megismerkedhettek népi játékokkal, különféle mesterségekkel, ételkülönlegességekkel. Láthattak harci bemutatót és koncertet is. Különféle kézművestevékenységeket is folytathattak a gyerekek. Körömi Ábel Zétény 7. osztályos tanuló kitüntetést vehetett át Perneki László polgármester úrtól. Arany Bence és Bodzás Boldizsár kiállítás megnyitón szavalt, melyet meg is tekintettek a diákok. Tanulóink Szabó Gergő vezényletével taekwondo bemutatót tartottak. Felléptek a város hagyományőrzői is, műsorukat a gyerekek nagy tapssal fogadták. A képek tanúskodnak róla, hogy a diákok tartalmasan, vidáman töltötték a mai napot.

Fecsketábor 2022

Már a szeptember 1-jei becsengetés előtt gyerekzsivajtól volt hangos az Ovisuli épülete, hiszen a leendő elsős tanító nénik 2022. augusztus 29-től két délelőttön át játékos ismerkedő foglalkozásokat tartottak az intézményünkbe ebben a tanévben beiratkozott ’kisfecskék’ számára.

A nyolc évvel ezelőtt útjára indított kezdeményezés célja a kezdetektől fogva az, hogy az óvoda-iskola átmenetet megkönnyítve, s a kicsik természetes szorongását oldva, már a tanévkezdést megelőzően lehetőséget biztosítsunk mind az elsős kisgyermekek, mind szüleik számára az iskolai környezet és az ott dolgozó pedagógusok, valamint leendő a tanulótársak megismerésére. Ennek szellemében idén Pécsi Ramóna és Forró Istvánné tárta nagyra az iskola kapuit, s vezette át – játékos tevékenységeken keresztül – a pár napja még nagycsoportos óvodásnak számító lurkókat az iskolai életbe. A tanító nénik rengeteg mozgásos, zenés, táncos, és kézműves feladatot gyűjtöttek egy csokorba, törekedve az oldott hangulat megteremtésére, s lehetőséget adva a kicsik számára saját személyükhöz kapcsolódó tudásuk, beszédkészségük, testi – és kézügyességük bemutatására.

Rami és Szilvi néni beszámolója szerint az osztályból megjelent 12 kisdiák jól vette az akadályokat, kíváncsian várta a napi feladatokat, közvetlenek, kedvesek, barátságosak voltak, így biztosan boldogan és szorongások nélkül lépik majd át újra az iskola küszöbét a tanév valódi megkezdése után is.

Elindult a 2022-2023-as tanév

Szabó Zsuzsanna igazgató asszony ma hivatalosan is megnyitotta a 2022-2023-as tanévet. Az évnyitó ünnepség elején Zsuzsa néni köszöntötte Földesi Csabát a Makói Budo Klub alelnökét és Kiss Ferenc ökölvívó edzőt. Ennek az apropója az volt, hogy Körömi Ábel 8. osztályos tanulónk nyáron kijutott a Törökországban megrendezett Európa Bajnokságra, ahol csodálatos teljesítményt nyújtva ezüst érmet szerzett. Földesi Csaba pár szóban méltatta Ábel teljesítményét, s köszönetet mondott edzőjének, a szüleinek, s természetesen a kiváló sportolónak is.

Az ünnepség a 3. osztályosok vidám műsorával folytatódott, melyet Bánné Szikszai Erika és Varga Antalné tanítónők irányításával tanultak meg a gyerekek.

Az évnyitó egyik legfontosabb mozzanata az 1. osztályosok avatása. Ez az idei tanév elején is megtörtént. Reméljük a legkisebbek is jól érzik majd magukat, s hamar beilleszkednek az iskolai életbe.

Kívánunk minden tanulónknak sikerekben gazdag, eredményes tanévet!