Felsős farang

Rendhagyó módon idén a Városi Tornacsarnokban rendeztük meg a felső tagozatosok farsangi mulatságát. Felsős diákjaink fergeteges műsorral készültek, melyet osztályfőnökeik és tánctanáraik: Balla Petra, Szalai Dénes és Zsom Olivér segítségével tanultak meg. A gyerekek nagy sikert arattak produkcióikkal.
Köszönetet mondunk támogatóinknak a segítségükért, hogy színvonalasan megrendezhettük a téltemető ünnepünket. Nagy – nagy köszönetet mondunk az SZMK lelkes tagjainak, akik segítsége nélkül nem jöhetett volna létre a farsangi ünnep.

Alsós farsang

  1. február 10-én a Csanádpalotai Városi Tornacsarnok adott otthon alsó tagozatosaink idei farsangi ünnepélyének. A fellépések sorát második osztályosaink nyitották meg, akik a rendhagyó helyszínhez igazodva ezúttal sportos témához nyúltak és a 80-as évek sportdivatját magukra öltve megpróbáltak Jane Fonda és Arnold Swarzenegger nyomdokaiba lépni.
    A kor ikonikus slágereinek (a Flashdance és Footloose filmek betétdalainak) dallamára megmutatták, mi történne, ha egy tornateremben egyszerre próbálna meg foglalkozást tartani a helyi a bodybuilder csoport, a műkedvelő jazzbalettesek és a rendszeres testmozgásra vágyó nyugdíjas aerobikosok. Kisdiákjaink – tanítóikkal karöltve – fehér térdzoknik, tapadós nadrágok, lábszárvédők, fejpántok és az elmaradhatatlan Magnum-bajuszok kavalkádján keresztül mutatták be fergeteges táncukat, amit a közönség vastapssal jutalmazott.
    Koreográfiájukat összeállította és betanította Maczelkáné Szabó Mária és Luczóné Hati Judit. A jelmezek, kellékek beszerzését, illetve előállítását pedig szüleik – kiemelten Balogh Ágnes – mellett Gyenesné Deli Delila és Kovács Sándorné segítették, akiknek ezúton is köszönetet mondunk áldozatos munkájukért.
    A tornacsarnok képzeletbeli színpadán az 1. osztály tanulói váltották a 80-as évek sportolóit. Legkisebb diákjaink a fülledt tornateremből a fagyos déli sarkra varázsolták a közönséget, megmutatva, hogy nem csak totyogni tudnak, de a tánc sem áll távol tőlük. A tüzes latin dallamok pedig nem csak a kis táncoló talpakat hozták lendületbe, de a közönséget is ütemes tapsolásra késztették, így elsőseink, miután a jéghegyek között bemutatták tánctudásukat nagy mosollyal az arcukon, elégedetten totyoghattak le a ’porondról’ felkészítő pedagógusaik Pécsi Ramóna és Forró Istvánné társaságában. A pingvin-jelmezek és a sarkvidéki díszlet elkészítésében tanítóik mellett Kovács Sándorné, Gyenesné Deli Delila, valamint Baloghné Ambrus Kitti vállalt oroszlánrészt, akiknek ezúton is köszönjük az önzetlen segítségnyújtást.
    Az alsós osztályok farsangi bemutatója a sarkvidék után már veszélyesebb vizeken folytatódott a harmadikosok ’A nagy döntés’ című műsorszáma által, aminek lényegét így foglalta össze osztályfőnökük:
    „Hol volt, hol nem volt, volt egyszer 8 kalóz. Egy szép napon úgy döntöttek, hogy kihajóznak, és megkeresik a Karib- tenger kincses szigetét. Több napon keresztül kerestek-kutattak Sir Morgan kapitány elrejtett kincsei után. Mohóságuk miatt azonban a vízi haramiák között éles vita bontakozott ki, mert mindenki magának akarta a kincset. A tengerek istene, Triton, rossz szemmel nézte ezt, ezért büntetésképpen hatalmas vihart bocsátott rájuk. A hajó sajnos elsüllyedt, a kalózok pedig kisodródtak egy csendes, békés szigetre, ahol a Hawaii-szigetek bennszülött törzse élt. A tengerparton a törzs lányai rábukkantak a hajótöröttekre, és szárnyaik alá vették őket. Teltek- múltak a napok és varázslatos táncaikkal ámulatba ejtették a marcona rablókat, akik vajon hogy fognak dönteni? Ottmaradnak velük vagy visszatérnek kincset keresni? Erre keressük a választ.”
    A lendületes koreográfia és a világhírű filmzenék itt is meghozták a közönség kedvét, akik kincsek helyett vastapssal jutalmazták a táncos lábú kalózok és fűszoknyás bennszülött lányok táncprodukcióját, amit Bánné Szikszai Erika és Varga Antalné álmodott meg és tanított be nekik. Munkájukat az osztály szülői közössége segítette a jelmezek elkészítésével, illetve beszerzésével, amit ezúton is hálásan köszönnek mindannyiuknak.
    A táncos produkciók sorát a 4. osztályosok zárták, akik a Karib-tenger veszélyes vizeiről visszarántott közönséget egy fergeteges buliba invitálták meg, ahol a jelen és a közelmúlt legnagyobb slágerei csendültek fel, ikonikus előadók által megszólaltatva. A sort a negyedikes lányok egy csoportja nyitotta meg, akik Wednesday Addams (Tim Burton horrorvígjátékának címszereplője) bőrébe bújva a karakter világhírűvé vált gótikus zombitáncával hódították meg a közönség szívét. A sötét szépségeket igazi sztárkavalkád követte a képzeletbeli színpadon, hiszen tornacsarnokunkba ’személyesen’ látogatott el a hazai és nemzetközi pop- és rockszakma színe-java. A következő percekben diákjaink Majka és Curtis, Nemazalány és Szofi, az Animal Cannibals, Korda György és Balázs Klári, Deák Bill Gyula, Vikidál Gyula és Varga Miklós, valamint Eminem bőrébe bújva énekeltek és táncoltak, nagy örömet szerezve a csarnokot zsúfolásig megtöltő vendégeknek. A produkció összeállítója és betanítója Fekete Angéla volt, aki ezúton is köszöni a negyedikes szülők közreműködését a jelmezek összeállításában, a sminkek és frizurák elkészítésében.

Busójárás

Február 3-án mohácsi busók kíséretében iskolánk alsós és felsős diákjai is részt vettek azon a -Csanádpalota Város Önkormányzata által szervezett- zajos télbúcsúztató felvonuláson, amit élőzenés – táncos mulatság követett városunk főterén. A zajkeltő eszközökkel, álarcokkal és saját készítésű kiszebábokkal ’felszerelkezett’ tanulóink jutalma a hagyományőrző rendezvény végén -a kellemesen eltöltött délután mellett- frissen sült farsangi fánk és meleg tea volt, amit ezúton is köszönünk a szervezőknek.