Szavalóverseny

2023. március 17-én délután a községházi iskola épülete adott otthont az idei alsó tagozatos vers- és prózamondó versenyünknek. A megmérettetésre több tucat kisdiákunk heteken át izgatottan készült, akik közül az előzetesen lebonyolított osztályszintű előzsűrizések alkalmával 25 tanuló vívta ki a döntőben való részvétel jogát.
A versenyen a gyerekek – klasszikus és kortárs versek színvonalas bemutatásával – évfolyamonként mérték össze előadói készségeiket, nehéz döntés elé állítva a zsűrizést magára vállaló négy pedagógust (Szabó Zsuzsannát, Bodzásné Bozó Mariannt, Hajas Lászlónét és Szabóné Kecskeméti Margitot).
Hosszas mérlegelés után a döntő végül a következő eredménnyel zárult:

  1. osztály:
    I. helyezett: Széll Levente Patrik
    II. helyezett: Balogh Zita
    III. helyezett: Farkas Amanda Liána
    (Felkészítő: Pécsi Ramóna)
  2. osztály:
    I. helyezett: Forgó Natália Fortuna
    II. helyezett.: Szijj Janka
    III. helyezett: Csókás Tamás és Kovács László
    (Felkészítő: Luczóné Hati Judit)
  3. osztály:
    I. helyezett Forgó Lorenzó
    II. helyezett Kovács Bíborka
    III. helyezett Borsos Boglárka Sára
    (Felkészítő: Bánné Szikszai Erika)
  4. osztály:
    I. helyezett: Juhász-Nagy Dorka és Kovács Kristóf
    II. helyezett: Török Levente
    III. helyezett: Papp Lili Viktória
    (Felkészítő: Debreczeni Istvánné)
    Gratulálunk
    a díjazottaknak és az őket felkészítő tanító néniknek, akiknek egyúttal köszönjük -a versek kiválasztását, betanítását és az előadásmód csiszolását magába foglaló- több hetes áldozatos munkáját.
    Emellett köszönjük a színvonalas szervezést és a gördülékeny lebonyolítást Varga Antalnénak, aki az iskola által biztosított jutalomkönyvek mellett, – az SZMK anyagi támogatásának köszönhetően – csokoládéval és igazi ’terülj-terülj asztalkámmal’ kedveskedett a versmondás ifjú tehetségeinek.
    Végül, de nem utolsósorban köszönjük Luczóné Hati Judit, Fülöpné Borsos Ágnes és Kovács Sándorné háttérmunkáját, akik csodálatos tavaszi dekorációk készítésével varázsolták ünnepivé a verseny helyszínét.