Ballagás – 2024

Az iskolai év egyik legfontosabb eseményére került sor ma iskolánkban. Elbúcsúztattuk a végzős diákjainkat. Fontos momentumai vannak a ballagási ünnepségnek, nem történt ez ma sem másként. Az esemény az utolsó csengőszóval indult, majd Berkó Dzsenifer 8. osztályos tanuló trombitajátékát hallgathatták meg a jelenlévők. Ezek után a 7. osztályos tanulók átadták a végzősöknek a ballagó tarisznyákat. A ballagás fontos része, amikor a diákok elbúcsúznak alsóbb éves iskolatársaiktól és az iskolaépületektől is. Alsós osztályfőnökük, Kisné Ildikó néni, a hagyományokhoz híven egy szál virággal búcsúzott diákjaitól.

A ballagási ünnepséget Debreczeni Istvánné igazgató-helyettes asszony nyitotta meg, majd Szabó Zsuzsanna igazgatónő búcsúzó szavait hallgathattuk meg. A végzős diákok nevében Arany Bence, Horváth Viktória, Domokos Ádám és Szemes Jázmin köszönt el. Hagyományainkhoz híven a 7. osztályosok köszöntő szavai után végzőseink aláírták az iskolai emlékkönyvet, miközben meghallgatták a róluk készült kis versikéket.

A ballagási ünnepségünk a kiemelkedő munkát végző diákjaink jutalmazásával folytatódott. A legrangosabb elismerés iskolánkban a Dér-díj, melynek elnyerése szigorú kritériumrendszerhez kötött. Idén nagy örömünkre 2 diákunk is megkaphatta a díjat. Idei Dér-díjas növendékeink: Bodzás István Boldizsár és Kása Richárd Zsolt lett. Két tanulónk, Arany Bence és Barancsik Vendel nyerte el idén a „Büszkeségeink” díjat, s így fényképeik kikerülnek az emeletes iskola falán elhelyezett „Büszkeségeink” tablóra. A díjakat az iskolai alapítvány nevében Horváth Erzsébet és Debreczeni Istvánné alapítványi elnök adta át. Gratulálunk végzőseinknek, nagyon büszkék vagyunk rájuk!

Az ünnepségen Bodzás István tanár úr a DÖK patronáló tanára elköszönt Arany Bencétől a DÖK leköszönő elnökétől, s egy-egy csokoládéval jutalmazta a DÖK tagok kiemelkedő munkáját.

Nagyné Fejes Tünde SZMK elnök a kiemelkedő munkát végzett SZMK tagoktól búcsúzott. Köszönjük a munkáját Krivánné Bán Hajnalkának, Veréb Évának, Barancsikné Gajda Edinának és Bogdán Katalinnak.

Ünnepségünk hagyományainkhoz híven úgy zárult, hogy a végzős tanulók osztályfőnökük vezényletével elégették kívánságaikkal teli kis papírlapjaikat.

Kívánunk a ballagóknak sok sikert, egészséget és minden jót a további életükben!

Az iskola Facebook oldalán részletes fényképes beszámolót találhatnak az érdeklődők.