Fecsketábor (2023. augusztus 28 -29.)

A nyár utolsó hetének elején elsős tanítóink – Suhajda Cseperke és Máté-Fehér Anna – kedvcsináló iskolai kalandozásra invitálták leendő tanítványaikat, akik közül 17-en el is fogadták a meghívást és lelkesen vették be magukat az idei tanévtől második otthonuknak számító Ovisuli falai közé.

A sok éves hagyományra visszatekintő, Fecsketábor néven futó kezdeményezésünk idén is olyan céllal jött létre, hogy szervezői, két délelőtt alatt, a legkisebbek életkori sajátosságainak megfelelő változatos programokon keresztül mutassák be az alsó tagozat szokásrendjét, az ott tanító pedagógusokat az óvodából most érkező kisgyermekeknek, s mindemellett, játékos formában betekintést nyújtsanak a tanórai munkába is

Bár 2023. augusztus 28-án reggel a ’kisfecskék’ egy része még kissé félszegen, szülei kezét szorongatva érkezett meg az iskolába, de a tanítóik által betervezett játékos ismerkedő feladatok, az önálló pad- és padtársválasztás, valamint az iskolai szabályok megbeszélése után már egyre felszabadultabban vettek részt a további programokban. Előbb három csoportban, lelkesen hajtották végre a számukra kijelölt és körforgásszerűen lebonyolított ügyességi és matematikai feladatokat, majd a délelőtt hátralévő részében buzgón és fegyelmezetten követték tanítóikat az iskolaépületek közös felfedezése, bebarangolása során.

A tábor második napján már valamennyien szorongások nélkül, csillogó tekintettel és felszabadultan érkeztek meg iskolaépületükbe és motiváltan vágtak bele az új nap feladatainak megoldásába. Ezen a reggelen, a kis örökmozgók, előbb élénkítő, zenés szabadtéri tornán vettek részt tanítókkal, majd a tanterem falai közé vonulva kézügyességüket, ceruzafogásukat mutatták meg tenyérlenyomatuk díszes változatának elkészítésén keresztül. A folytatásban – az előző nap matematika – központú feladatai után, játékos formában az anyanyelvi tevékenységekre került a hangsúly, de a kicsik tér- és irányérzékét is próbára tették tanítóik. A két napos ismerkedést végül felszabadult körjátékkal zárta az ekkorra már összeszokott kis csapat az iskola udvarán.

Bízunk benne, hogy a sokszínű programok között idén is talált mindenki valami kedvére valót és a 20 ‘kisfecske’ élményekkel gazdagon tér majd vissza szeptember 1-jén az Ovisuli falai között kialakított közös ’fészekbe’, s kezdi meg iskolai tanulmányait, amihez mindannyiuknak sok sikert kívánunk!

Tankönyvcsomagok kiosztása 2023

Tanévnyitó Ünnepség 2023