Vége az évnek…

Bár június a tanév legrövidebb hónapja, még így is számos színvonalas programot és szép eredményt tartogatott diákjaink számára.

Kakuszi Vivien hatodik osztályos tanulónk (Bertus-Barca Anikó tanítványa) második helyen végzett a  XVII. Deszki Maros Menti Fesztivál rajzpályázatának népes  mezőnyében. Gratulálunk teljesítményéhez!

Június 4-én a Nemzeti Összetartozás Napján az 1920-as trianoni békeszerződés aláírásának évfordulójáról emlékeztek meg diákjaink és pedagógusaink Borovics Nóra előadásának meghallgatásával.

Ugyanezen a napon  Borovics Nóra, Debreczeni Istvánné és Pap Anikó a Napsugár Óvodába kísérte el zenésztanulóink egy csoportját (Bán Botond, Kolompár Dániel, Bernát Viktória, Kanton Fanni, Kókai Ildikó, Perneki Beatrix és Simon Vanessza), ahol diákjaink kedvcsináló hangszerbemutatót tartottak a jelenlévő óvodások számára.

Június 5-én hagyományainknak megfelelően, iskolánk névadójának tiszteletére Dér-napot rendeztünk,ahol a kultúra, a sport, a környezetvédelem és a képzőművészet jól megfért egymással. Az emléknap első eseménye az emeletes iskola zsibongójában megrendezett megemlékezés és koszorúzás volt, majd  külön alsós és felsős programokkal folytatódott a nap. A ’kicsik’ előbb Hajas Lászlóné Dér István életéről és munkásságáról összeállított digitális bemutatóját tekintették meg, majd az egész tanéven végighúzódó hulladékgyűjtési verseny eredményhirdetésén vehettek részt, ahol  Varró Vivien és Németh Zoltán az 1., Veréb Natália a 2., Hadobás Tamara pedig a 3. helyzettnek járó oklevelet és tárgyjutalmakat vette át. A folytatásban egy elméleti és ügyességi feladatokkal tarkított akadályverseny, majd aszfaltrajz-verseny következett, mely névadónk előtt tisztelegve a ’Tájképek és lovak’ címet viselte. Az alsós programok koordinátora Luczóné Hati Judit, lebonyolítói pedig az alsó tagozat nevelői voltak

A felsősök számára a megemlékezés után a sportpályán folytatódtak a programok, ahol a helyi és környékbeli (Pitvaros, Kiszombor, Apátfalva és  Földeák) általános iskolák csapatai mérték össze erejüket a Dér-kupa megszerzéséért. A szurkolók lelkes biztatásának és tanulóink kiváló teljesítményének köszönhetően a kupa ebben az évben itthon maradhatott, hiszen a három forduló (váltófutás, lány- és fiú labdarúgás) eredményeinek összesítésekor a legtöbb pont a mi csapatunk neve mellett szerepelt. A sportrendezvényen előbb futóinknak (Nagylaki Amanda 1.o, Sinka Levente 2.o, Kardos Ramóna 3.o, Jakucs István 4.o., Kókai Ildikó és Paksi István 5.o, Bobák Bianka 7.o, Risch Róbert 8.o)  sikerült a dobogó második fokáig felküzdeni magukat, majd a focipályán  is maradandót alkottak diákjaink. Lány labdarúgóink (Bobák Bianka, Király Fanni, Kiss Lola, Kovács Luca, Perneki Tünde és Szabó Regina 7.o, Dombi Tifani, Cseh Laura, Harmos Nikoletta és Laudisz Vanessza 8.o) első helyezettek lettek, míg a fiúk (Német Zoltán 2.o, Fülöp Kevin és Nagy Renátó 3.o, Bognár Rajmond, Boldizsár Szilveszter, Csabai Marcell, Debreczeni Tamás, Gera Norbert, Jakucs István, Pászti Zsolt 4.o)  második helyen fejezték be a versengést. A torna legjobb kapusa címet  Boldizsár Szilveszter nyerte el. Gratulálunk teljesítményükhöz és köszönjük Tóth Zoltánnak és Debreczeni Istvánnénak a profi szervezést és lebonyolítást, valamint alapítványunk anyagi támogatását a tárgyi feltételek megteremtéséhez.

A több évtizedes hagyományoknak megfelelően  június 13-án ,a ballagást megelőző délutánon,  hetedik osztályosaink bankettet szerveztek a  végzősök tiszteletére,ahol a szokásoknak megfelelően a ballagók mellett az iskola dolgozóit is vendégül látták. A jó hangulatú ünnepségért  köszönet illeti őket, osztályfőnöküket Borovics Nórát és a szervezésben és lebonyolításban részt vevő szülőket is.

Június 14-én tizenkilenc ballagó diákunk (Benczi Martin, Bíró Vanessza, Cseh Laura, Danada Szabina, Dombi Tifani, Forgaci Angéla, Hadobás Bence, Harmos Nikoletta, Jakucs Eszter, Kakuszi Margit, Korpa Zsolt, Kókai Alexandra, Laudisz Vanessza, Marosvölgyi Gergely, Mohos László, Risch Róbert, Simon Vanessza, Tényi Vanessz és Varga Barbara) utoljára járta végig általános iskolája termeit, felsős osztályfőnökük Bárdosné Kurunczi Edit vezetésével. Búcsúztató ünnepségük a hagyományoknak megfelelően, de számos új elemmel bővítve a művelődési házban zajlott, Borovics Nóra forgatókönyve alapján, a Forró Istvánné által megálmodott díszletek között. Reméljük, hogy az ünnepség végén lufik ’hátán’ szélnek eresztett valamennyi kívánságuk teljesül majd és sok sikert kívánunk középiskolai tanulmányaikhoz!

Június 19-én már tanévzáró ünnepségre érkeztek diákjaink a művelődési házba, szüleik kíséretével. Az ünnepséget a Bodzás István és Mitykóné Zelman Mária által összeállított és betanított műsor indította az 5.osztályosok előadásában, majd ezt követően Szabó Zsuzsanna évértékelő beszédével  és a jutalom könyvek átadásával folytatódott a program. Elismerésben részesültek kitűnő és jeles tanulóink, valamint a kiemelkedő közösségi munkát végző és a kiváló sportteljesítményt nyújtó diákjaink. Külön ki kell emelni Danada Szabinát, Cseh Laurát és Forgaci Angélát, akik 8 éves, példás közösségi munkájukért kerültek jutalmazásra, valamint Arany Boglárkát (3.a), Hadobás Tamarát (4.o.) és Németi Bálintot (4.o.) , akik tankerület vezetői elismerésben részesültek átlagon felüli tanulmányi teljesítményükért. Az ünnepség záró részében az Alapfokú Művészeti Iskola bizonyítványainak kiosztására és az elballagó osztály kiemelkedő munkát végző SZMK-s szüleinek (Hadobásné Nyerges Krisztina és Kókai Istvánné) búcsúztatására került sor, végül diákjaink pedagógusaik vezetésével átvonultak tantermeikbe, ahol osztálykeretben megtörtént a bizonyítványok átadása is.

Iskolánk dolgozóinak  nevében ezúton  kívánunk élményekben gazdag, kellemes szünidőt valamennyi diákunknak! Reméljük, hogy szeptemberben minden tanulónk feltöltődve, épen és egészségesen tér majd vissza  az iskolapadokba.

Aki pedig szabadidejének tartalmas eltöltéséhez keres programot a nyárra, látogasson el az iskolánk ill. partnerintézményeink által szervezett  tematikus táborokba (Mesetábor: július 7-10., Természetjáró tábor: július 20-24., Kézműves tábor: augusztus 3-7.)

Maczelkáné Szabó Mária, a rovat felelős szerkesztője