A Magyar Diáksport Napja

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) 18 éve indította útjára a Magyar Diáksport Napját. Ennek az évnek a fókusztémája „A mozgás öröme!” lett. Intézményünk ezen a napon kisebb, un. diáksportfesztivált szervezett. Az egész napot felölelő program lényege egy színes, szakmailag hitelesen felépített, élményszerű, minden résztvevő gyermek folyamatos aktivitását és sikerélményét biztosító mozgásprogram volt. A sportprogramokat tanórai és tanórán kívüli keretek között valósítottuk meg.

A kihívás kötelező eleme a 2023 m-es futás, melyet tanulóink közül mindenki a saját képességeihez mérten teljesített. A kimagasló eredményt elért diákokat benevezzük a Diákolimpia mezei futás versenyszámába. Testnevelésórák keretében a labdajátékok kedvelői mérkőzhettek egymással.

A délutáni sportprogram is aktív mozgással folytatódott. A mozgásformákat úgy válogattuk meg, hogy a tanulók egységesen eleget tegyenek a Millió lépés az iskoláért! –melyhez idén is minden évfolyam kapcsolódott- program minél több elemének. Ebéd után 8 km-es gyalogtúrára indult a felső tagozat. A túra ideje alatt lehetőség nyílt alternatív sportolásra és szabadtéri játékra is.