Novemberi sikereink

Az ősz utolsó hónapja a változatos programkínálat mellett szebbnél-szebb versenyeredményeket is hozott intézményünk diákjainak.

November első napján lezárult a Facebook-szavazás a töklámpás faragó versenyünkre beérkezett 24 pályaműre. November 4-én sor került eredményhirdetése is,ahol az első három helyezett (1. Kanton Bonifác 1. a, 2. Veréb Natália 4. b , 3. Haluska Larina 1.a) oklevelet és vásárlási utalványt nyert, a 4.-10. helyezettek (Koncsek Edina, Maczelka Barnabás, Risch Anna, Nyerges Balázs, Juhász Kamilla, Fülöp Kevin, Bíró Petra) oklevelet és édességcsomagot,  a többi kis alkotó emléklapot és édességcsomagot kapott. Gratulálunk nekik és köszönjük a versenyben őket támogató családtagok segítségét.

November 5-én tíz tehetséges felsős sportolónk a Pitvarosi Petőfi Sándor Általános Iskolába látogatott el Tóth Zoltán tanár úr kíséretével, ahol kosárlabda bemutatót tekintettek meg és edzésen vehettek részt hódmezővásárhelyi fiatalok irányításával.

November 10-én  az 1.a osztály tanulói Varga Antalné, Hajas Lászlóné, valamint  néhány szülő, és nagyszülő társaságában színházlátogatáson jártak a Szegedi Nemzeti Színházban, ahol Arany János – Gimesi Dóra: Rózsa és Ibolya című népmese-feldolgozását tekintették meg. A gyönyörű díszletek közt játszódó zenés, táncos darab a  gyerekeknek és felnőtt kísérőiknek egyaránt csodálatos élményt nyújtott. Ugyanezen a délutánon itthon maradt alsó tagozatosaink az ’1000 bocs!’ című mesekomédiát tekinthették meg a Magyar Mesezenekar és Bábszínház előadásában a művelődési ház nagytermében.

November 11-én rendezték meg a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Almási Tagintézményben a városi és térségi mesemondó versenyt. Három diák képviselte iskolánkat, mindhárman a 3-4. évfolyamosok között mérették meg magukat. Hagyományainkhoz híven idén sem tértek haza üres kézzel versenyzőink. A kategória első helyezését Barancsik Zsanett 4.a osztályos tanulónak, a második  helyezést pedig  Maczelka Barnabás 3.a osztályos diákunknak ítélte oda a zsűri.(Emléklapot kapott Molnár Brigitta 4.b osztályos tanuló, felkészítő tanára: Luczóné Hati Judit).  Helyezettjeink továbbjutottak a megyei döntőbe, amit 2015. november 26-án rendeznek a Szentesi Deák Ferenc Általános Iskolában Bár Zsaninak és Barninak a közel 30 fős, erős mezőnyben már nem sikerült dobogóra állniuk, de köszönjük, hogy méltóképp képviselték iskolánkat és gratulálunk tanítóiknak Kis Lászlónénak és Vass Sándornénak a sikeres felkészítő munkához.

November 13-án  a Teddy Maci Kórház program keretei között orvostanhallgatók tartottak foglalkozást alsós kisdiákjainknak. A program lényege, hogy ’a jövő orvosai’ a szerepjáték eszközével, játékos formában segítenek leküzdeni a kisgyerekek fehér köpenytől való félelmét, illetve megismertetik velük az addig félelmetesnek tűnő orvosi eszközöket,  melyeket ki is próbálhatnak. A délelőtt folyamán a kicsik így egy rövid időre az általuk kiválasztott plüssállatuk szüleivé válhattak, s a Teddy doktorok segítségével közösen gyógyíthatták megbetegedett kedvenceiket. Köszönjük a Magyar Vöröskeresztnek, hogy más bázisiskolái után, a mi intézményünkbe is elhozta ezt a kedves és hasznos programot.

November közepén megérkezett iskolánkba a KLIK által tavasszal meghirdetett Az Olvasás Népszerűsítése Program rajzpályázatának eredménye, mely pályázaton több felsős diákunk is részt vett. ’Művészpalántáinkat’ két tanár segítette felkészülésükben: előbb Bodzás István tanár úr irányította a választható kortárs művek közül Varró Dániel: Hét jó játék babáknak című verséhez őket, majd ezt a művet dolgozták fel képi nyelven (illusztráció formájában) szabadon választott technikával Polyákné Kelemen Júlia tanárnő segítségével. Az elbírálás régiónként és korcsoportonként történt a vers és a próza kategóriákban. Nagy büszkeségünkre négy dobogós helyezettünk is lett a versenyben,akik okleveleik mellé értékes könyvutalványokat is kaptak 5000-15000 Ft értékben: 1. Hegyes Mária 7.o. és Kovács László 6.o. , 2. Perneki Beatrix 6.o., 3. Vigh Nikolett 6.o.
November  25-én Bodzásné Bozó Mariann koordinálásával lezajlott a  Simonyi Zsigmond helyesírási verseny első, iskolai fordulója, melynek sikeres teljesítésével a tavasszal megrendezésre kerülő 2., megyei fordulóra juthatnak tovább arra érdemes diákjaink.

Maczelkáné Szabó Mária, a rovat felelős szerkesztője