XXII. Deszki Maros Menti Fesztivál

2020. március 6-án öt csanádpalotai diák (Juhász-Nagy Dorka az 1., Steik Panka a 2., Juhász-Nagy Szonja a 3., Arany Bence a 4. és Maczelka Barnabás a 7.évfolyam képviseletében) mutatta meg tehetségét a XXII. alkalommal megrendezett Deszki Maros Menti Fesztivál vers- és prózamondó versenyein.
A Faluház Színháztermében és Kupolatermében 37 résztvevővel párhuzamosan zajló megmérettetéseken a neves szakmai zsűri (Barnák László a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója, Büky Beáta, Csorba Kata és Pálfi Zoltán szegedi színművészek) három második helyezéssel jutalmazta ifjú művészpalántáinkat. Dorka az alsós versmondók között Kovács Barbara: Ma rossz leszek, míg Barni a felsős versmondók között Weöres Sándor: Kutya című versével, a prózamondók között pedig az Isten karjától a kapanyél is elsül című népmese bemutatásával is második helyezést ért el. Helyezettjeink a zsűri elismerő szavai mellé oklevelet, valamint könyv- és édességcsomagokat, míg a helyezés nélkül záró diákjaink emléklapot és táblás csokoládét kaptak jutalmul.
Gratulálunk valamennyi versenyzőnknek a sikeres szerepléshez és köszönjük felkészítőik (Vass Sándorné, Forró Istvánné, Luczóné Hati Judit, Kis Lászlóné és Maczelkáné Szabó Mária) áldozatos munkáját.